Oppimispäiväkirja

Mainokset

13 vastausta artikkeliin: Oppimispäiväkirja

 1. kil12teemum sanoo:

  Hyvä päiväkirjani 😀

  26.11 Olisi varmasti pitäny aikasemmin jo kirjoitella tänne, mut parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Eka kommentiksi voinee mainita et tä on nyt se kuuluisa kolmaskerta kun kirjoitan ku ei toi auto save näytä mitään tallentavan joetn kirjoittelimpa sit kommenttina 😀 jääpähän jotain todistus ainestoa. Tosiaan Englannin opiskelusta viime lähipäivillä jäi todella mukava maku. Tykkään hirveesti tosta, et on pakko puhua. Sanasto meni itellä ainakin niin viereen kun vaan voi, mut oppiipahan ainakin uutta.Mielestäni ääntäminen ei ole se suurin ongelma vaan paremminkin oudot sanat ja kertominen asioista joita ei Englanniksi osaa joten sanojen opettelua vaatii. Toki kielioppi on itellä ihan metikössä kun on tottunut tämmöseen Zät malliseen vuoro puheluun jossa ei tarvi pilkkujenja pisteiden paikkoja miettiä ja monestikki asiat menee aika perus muodossa. Mitä viime ja tän viikon opiskeluun englannin parissa sit on kuulunut, niin seuraan muutamaa eri sarjaa jenkkilästä suorilla heti kun ne julkaistaan ja yleensä katson ne ilman tekstejä. Tällähetkellä katsonnassa Once upon time season2, Dexter season7 pian alkaa TrueBlood ja Game of thrones. Pelejä ei nykyään hirveästi jouda pelailemaan, mut sillontällön kuitenkin. No mut tästä siis hyvä jatkaa jospa tää nyt oli sitä mitä tähän päiväkirjaan piti kirjoitella.

 2. kirsiopettaja sanoo:

  Voi, onpas ollut haastavaa. Toivottavasti alkaa sujumaan. Kiva, että suhtaudut positiivisesti suullisiin harjoituksiin!

  • kil12teemum sanoo:

   Eka blogi ikinä, niin ohan tää tämmöstä touhuumista. Viimeviikon pidin opiskelusta taukoo, mut nyt ajattelin ottaa kiinni. Enkussa olenki eniten jälessä, mut parannan tapani (toivottavasti) –Teemu–

 3. kil12teemum sanoo:

  10.12. Viimeviikko oli taukoo opiskelussa, mut nyt taasen vauhissa. Eli nyt oisi kahen viikon enkun hommat taas tehtynä. oli jotenki jääny välistä learning of life tehtävä jonka kyllä tein edellisillä lähipäivillä odotellessa, eipä vaan tullu kirjoteltua tänne. no siinähän kävi niin et se koko tehtävä oli kadonnu jonnekki minne lie, ni kirjottelin uusiksi. No kaskummaa blogi teki saman ku viimeiksikki ja nyt kahesti eli kun kirjoittelin aika pitkästikki tällä huonolla Englannilla omasta mielestä vielä aika fiksustikki, niin hip hei ja kun painoin päivitä linkkiä niin tuli vaan joku ongelmia sisvustossa teksti ja yllärihän ei sinällään ollu se et teksti katosi. Noo kirjottelin sitten toistamiseen ja koko homma pisti meikät pihalle ja eiku kirjautumaan takasin ja nyt se on sitten komannella kerralla hiukkasen taas lyhempänä 😀 Tuo ei vaan toimi tuo ylläpidon puoli se tostesin jo tätä päiväkirjaa kirjotellessa. No oma mokahan se on ku ei kopioi tai kirjoita tekstiä jonnekki muualle ennen päivittämistä…. no eiköhän tästäki selvitä. Perjantaina ja lauantaina on sitten lähipäivät joista olen kyllä nauttinut (kärsinyt) hirveesti musta tuo tyyli on ihan parasta.

  • kil12teemum sanoo:

   Päivä eiku jatkuu Englannin parissa. Nyt on acp luento kuunneltu. Edellistä luentoa ei vissiin nauhotettu ollenkaan kun en löytänyt sitä. Kävin tuolla luokkahuoneessa ja sinne oli ilmaantunut uusia keskusteluja zättiin joten nyt on jotaki jääny sitten välistä. No huomenna 11.12 pitää koittaa päästä paikalle kun näyttää luento aika hyvälle ja opettavaiselle, on vaan tuo aika niin paha ku olla vaan voi, mut yritetään. Melekonen määrä on ollu tosiaan tekemistä lähipäivien välissä, mut hyvää tää kyllä tekee. Aamulla alottelin kukon kiekunnan jälkeen ja nyt tosiaan puol 4 ajattelin pistää jo kirjan sivuun. Et kyllä se tästä….

 4. kil12teemum sanoo:

  9.1.2013.
  Taas on blogia hiukkasen päivitetty. Tehtäviä vieläkin jonkunverran tekemättä, johtuu ihan siitä et kokeita muista aineista nyt tulevina lähipäivinä. Tammikuun puolivälin jälkeen on tarkoitus kiriä taas Enkun suhteen ja olen aika varma, että saan tehtyä noi isommat tehtävät tämän kuun aikana. Yritys esittelyn aloitinkin tuossa ennen joulua, mutten meinaa millään keksiä tekstiä riittävästi jotta 5 minuuttisen saisi kulutettua joten täytynee puhua silleen hittaan hivakasti, mutta selkeästi.

 5. kil12teemum sanoo:

  25.1 Voehan esitys, Tässä viimeistelen esitystä edellisestä työnantajastani, ongelmaksi näyttää osoittuvan pituus joka ei millään meinaa viiteenm minuuttiin mahtua vai oliko se kolme. No kattoo nyt miten nopeasti saan asiat puhuttua, mutta kovin paljoa lyhempää esitystä ei kannata edes tehdä jos meinaa jotain kertoakkin. Teksti on minun suuhun aikasta haasteellista, mutta olen joutunut aikapaljon puhumaan englanniksi kavereilleni jotka eivät suomea osaa joten katotaan ymmärtääkö suomalainen puhettani. Tämä päiväkirja on jäänyt vähä hunningolle vaikka olen kyllä muuten tehtäviä tehnyt melkein viikottain. Nykin heräsin aamusta luennolle joka nyt sitten ei onnistunutkaan, mutta eipä haitannut kun tekemistä riittää. Seuraavaksi olisi tarkoitus tehdä se työhakemus ja CV joista uskon selviytyväni aika helposti.

  Viimeaikaiset Englannin opinnot on mielestäni mennyt kohdallani hyvin. Tuo numeroiden ja erikoismerkkien lausuminen ja kirjainten yksitellen tavaaminen oli kyllä yllättävän haasteellista varsinkin kuunneltuna. Menee aika helposti sekasin joten hyvää harjoitusta oli ja pitäs todella paljon harjoitella lisää mikäli tarvetta tolle olisi enemmän.

  Olen tässä huomannut, että haasteellisinta itselleni opinnoissa on selkeästi aloittaminen. Kun jotain aloitan minulla saattaa mennäkki sitten kokopäivä touhutessa kuten tänäänkin. Tuota kirjaa muuten kun lukee kahvin voimalla kokopäivän niin tulee mieleen et ei haittas vaikka siinä ois edes hiukan värejä 😀

 6. kil12teemum sanoo:

  Esitys meni tunnilla aivan kuuseen, piti ihan taukoo pitää koko hommasta. Aikataulu meni heti alkuun ihan pipariksi kun 3-4 minuuttia oli suurimmalla osalla 10-12 minuuttia. Omasta yritys esityksestäni poistin 2/3 osaa jotta ehdin sen annettuun aikaan esittää, selkeästi tämä ei kannattanut vaan olisi pitänyt olla homma kokonaan, no onneksi arvosanoilla minulle ei ole niin suurta merkitystä harmittaahan se kuitenkin.

  No nyt olen tehnyt noita kirjan tehtäviä yksi kerrallaan tämän viikon aikana ja ennen kaikkea lukenut noita työhakemukseen liittyviä loruiluja 😀 aika eri tapaan briteissä homma muotoillaan kuin suomessa, onkohan tarkoitus kirjoittaa brittiläisittäin vai kuten suomaainen sen tekisi. No saapi nyt nähä millanen tästä tullee, hakemushan on peroonallinen.

 7. kil12teemum sanoo:

  Kuutnelin viikon 7 luennon viimein ja tein noi kirjan tehtvät jotka ei ihan putkeen menny, rehellisesti sanottuna kuitenkin vähä yli puolet oikein tosin luulempa et useapiakin eri sanoja olisi harjoituksiin käynyt. NYt ois tarkoitus tänviikon aikana tehä loppuun toi hakemus ja CV, en nimittäin millään haluis tehdä ”mallin” mukaisia vaan keksiä itse sopivat lauseet. No tokikaan ei helepolla tämä onistu, mut alan olla melko tyytyväinen tuotoksiini, sa nyt nähä oisko hakemuksesta mihinkään heheh Kirjassa olevat mallit on tosiaan semmosia lipevän omasia joista ite en niin tykkää, mut katotaan.

  Nyt kuitenki samontein tuohon viikon 8 moodle matskuun jota kattelin kirjasta jo ennen joulua ja tein myös sillon tehtäviä, tehtävät ihan ok tasolla joskin taas jäi parannettavaa rutkasti. Tunnostaa et kirjottamalla homma on paljo vaikeampi kun suorilla puhumalla… tästä huomenna jatkuu eli kirjotan tonne blokiin tarvittavat tehtävät ja siirryn ysi viikolle…. ensviikkoon mennessä pitäis olla tämä jampperi ajantasalla Englannin kurssin suhteen ja koko kurssi tehtynä maaliskuun puoliväliin mennessä toivottavasti saan tän pidettyä 😀

 8. kil12teemum sanoo:

  olipas hyväpäivä rapsutella esseetä jonka ensin aloitin venäjästä, mutta mieli muuttuikin aika nopsaan Viron suuntaan kun tietpp näyttää löytyvän netistä kohtuu mukavasti. Esseen aiheen avirolainen yritys kulttuuri ja toki jonki verran muuta. Tehtävät muutamalta viikolta vielä puutuu blogista, mutta kuhan tässä esseen teen eka niin sitten on aika viimeistellä tämä homma loppuun. Melkolailla moni olikin ryhmästämme palauutanut jo kaikki, mutta parempi kai se on myöhään ku ei milloinkaan.

 9. kil12teemum sanoo:

  No niin nyt on tehtävät palautettuna s.postiin ja tännekki tehty miltei kaikki. Perjantaihin mennessä ois tarkotus lukasta ja tehdä loputki tehtävät kirjasta ja rustailla noi muutamat tänne blokiin niin se ois tällä haavaa kurssi selvä. Minusta on kyllä ollu ihan kiva kurssi, ääni tiedostoja en saa auki tai ne kyllä aukee vaan mittään ei kuulu se on ainu heikkous ollu kotikoneella. Huomenna ois tarkotus tämäki korjata kun käväsen ystävän luon, hänellä on valtaväylään kuuluvat vermeet niin niillä toimii varmasti.

 10. kil12teemum sanoo:

  No niin nyt on kaikki tehtynä mitä pystyin, yks kuuntelutehtävä ei jostain syystä vaan auennu ja sitten oli toi äänitys homma yritys esittelystä joka jäi aikoinaan huomioimatta ihan kokonaan mut muuten pitäs olla kaikki tekastuna. Blokiin tuli pari ylimäärästäki juttua loppuun mut ne voi jättääkki omaan arvoonsa, en viittiny pyyhkiä ku olin ne sinne jollain lailla jo rustaillu. Paljon oon kyllä oppinu ja tämän blokin härvääminenki alko sujua ihan hyvin loppujen lopuks.

  Oli mielestäni kiva kurssi ja minunlaiselle oppijalle just ihan paras, tunneilla oli pakko puhua ja tehtäviä oli tosipaljo jokalähtöön joten en valita kyllä mistään. Kiitos!

  –Teemu–

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s